top of page
 • Wat voor soort hardhout is het beste voor een terras?
  Het beste hardhout voor een terras zijn tropische houtsoorten zoals teak, ipe of cumaru. Deze houtsoorten staan bekend om hun duurzaamheid, weerstand tegen insecten en schimmels, en natuurlijke schoonheid. Bij het kiezen van het hout is het belangrijk om te kiezen voor FSC-gecertificeerd hout om verantwoord bosbeheer te waarborgen. Kies voor het beste hardhout voor uw terras om een lange levensduur, esthetiek en sterkte te garanderen. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies en hulp bij het kiezen van het beste hardhout voor uw terras.
 • Wat zijn de voordelen van een hardhouten terras?
  Een hardhouten terras biedt tal van voordelen, waaronder een lange levensduur, esthetiek en sterkte. Hardhout is zeer duurzaam en kan bij goed onderhoud tientallen jaren meegaan. Bovendien heeft het een natuurlijke en tijdloze uitstraling die bij verschillende stijlen past. Hardhouten terrassen zijn ook bestand tegen zware belasting en intensief gebruik. Kortom, een hardhouten terras biedt niet alleen een mooie buitenruimte, maar ook een investering die lang meegaat.
 • Wat is de levensduur van een hardhouten terras?
  Een hardhouten terras heeft een lange levensduur van tientallen jaren bij goed onderhoud. Dit komt door de duurzaamheid en weerstand tegen insecten en schimmels van de tropische houtsoorten, zoals teak, ipe en cumaru, waaruit het terras is gemaakt. Daarom is een hardhouten terras een uitstekende investering voor huiseigenaars die op zoek zijn naar een duurzame en stijlvolle afwerking voor hun buitenruimte.
 • Hoe kan ik mijn hardhouten terras onderhouden?
  Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan uw hardhouten terras om de levensduur en uitstraling te behouden. Hier volgen enkele tips: Reinig het terras regelmatig met een zachte borstel en water om vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen hogedrukreiniger, omdat dit het hout kan beschadigen. Behandel het terras minstens één keer per jaar met een speciale olie of lak om het hout te beschermen tegen vocht en UV-stralen. Controleer regelmatig op scheuren of krommingen en repareer deze indien nodig. Verwijder eventuele vlekken zo snel mogelijk met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Als u vragen heeft over het onderhoud van uw hardhouten terras, neem dan gerust contact met ons op voor deskundig advies.
 • Hoeveel kost het om een hardhouten terras te laten plaatsen?
  De kosten van het laten plaatsen van een hardhouten terras kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terras, het type hout dat wordt gebruikt en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen zijn hardhouten terrassen duurder dan andere materialen zoals composiet of druk geïmpregneerd hout. Echter, het investeren in een hardhouten terras kan op de lange termijn kostenbesparend zijn vanwege de duurzaamheid en lange levensduur. Neem contact met ons op voor een offerte en om de mogelijkheden te bespreken. Ons deskundig team staat klaar om u te adviseren over de beste opties voor uw budget en wensen.
 • Kan ik mijn hardhouten terras tegen slecht weer beschermen?
  Ja, het is mogelijk om uw hardhouten terras te beschermen tegen slecht weer. U kunt bijvoorbeeld een waterdichte afwerking aanbrengen, zoals een lak of olie, om het hout te beschermen tegen vocht en regen. Het is ook belangrijk om regelmatig het terras schoon te maken en eventuele beschadigde planken te vervangen om de levensduur van uw terras te verlengen. Als u nog meer wilt doen om uw terras te beschermen, kunt u overwegen om een overkapping te plaatsen, zodat het terras minder wordt blootgesteld aan regen en wind. Onze experts kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste bescherming voor uw hardhouten terras. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
 • Wat is het verschil tussen hardhouten terrassen en andere soorten terrassen?
  Hardhouten terrassen zijn gemaakt van tropische houtsoorten zoals teak, ipe of cumaru, die bekend staan om hun duurzaamheid, sterke structuur en natuurlijke schoonheid. Andere soorten terrassen kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van druk geïmpregneerd hout, composiet of natuursteen. Composiet is een combinatie van houtvezels en kunststof en kan een lange levensduur hebben met minder onderhoud dan hardhout. Natuursteen kan ook een duurzame optie zijn, maar kan duurder zijn in vergelijking met andere materialen. Het is belangrijk om bij het kiezen van een terras rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid, onderhoud, uitstraling en kosten. Bij twijfel raden we aan om advies te vragen aan een deskundige om de beste optie te vinden die past bij uw specifieke behoeften en budget.
 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van composiet voor terrasafwerking?
  Composiet terrasafwerkingen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten terrassen. Ten eerste zijn ze onderhoudsvriendelijk en hebben ze geen schilder-, beits- of olielaag nodig. Ze zijn eenvoudig te reinigen met water en een zachte borstel. Ten tweede zijn composiet terrassen duurzamer dan traditionele houten terrassen, omdat ze bestand zijn tegen schimmel, insecten, splijten en verrotting, waardoor ze langer meegaan. Ten derde zijn veel composiet terrassen gemaakt van gerecyclede materialen en zijn ze zelf volledig recyclebaar, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief vormen. Hoewel de aanschafkosten van composiet terrassen hoger kunnen zijn dan die van sommige houtsoorten, kunnen de lagere onderhoudskosten op de lange termijn voordeliger zijn. Kortom, als u op zoek bent naar een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en stijlvol terras, is composiet terrasafwerking de perfecte keuze voor u.
 • Wat is de beste manier om composiet voor terrasafwerking te onderhouden?
  Composiet terrasafwerkingen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vereisen weinig onderhoud. In tegenstelling tot houten terrassen hoeft u geen schilder-, beits- of olielaag aan te brengen. Om uw composiet terras in goede staat te houden, raden wij aan om deze regelmatig te reinigen met water en een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen hogedrukreiniger, dit kan de toplaag beschadigen. Verwijder eventuele vlekken zo snel mogelijk met een mild schoonmaakmiddel en een zachte spons. Het is ook belangrijk om zware voorwerpen te vermijden die het oppervlak kunnen beschadigen, zoals het slepen van meubels of het gebruik van scherpe gereedschappen. Daarnaast raden wij aan om af en toe het terras te inspecteren op beschadigingen en deze indien nodig te herstellen om verdere schade te voorkomen. Als u uw composiet terrasafwerking goed onderhoudt, kunt u er jarenlang van genieten en blijft het er als nieuw uitzien.
 • Waarom is composiet een betere keuze dan hardhout voor terrasafwerking?
  Composiet is een betere keuze dan hardhout voor terrasafwerking om verschillende redenen. Ten eerste is composiet duurzamer dan hardhout, omdat het bestand is tegen schimmel, insecten, splijten en verrotting. Dit betekent dat het langer meegaat dan traditionele houten terrassen en geen extra behandelingen nodig heeft om het te beschermen tegen weersomstandigheden of insecten. Ten tweede is composiet onderhoudsvriendelijk en vereist het geen schilder-, beits- of olielaag zoals bij hardhout wel nodig is. Het is eenvoudig te reinigen met water en een zachte borstel. Ten derde is composiet milieuvriendelijker dan hardhout, omdat veel composiet terrassen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zelf volledig recyclebaar zijn. Tot slot biedt composiet een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen, waardoor u de perfecte uitstraling voor uw buitenruimte kunt creëren. Kortom, composiet is de perfecte keuze voor eigenaren van woningen en bedrijfsgebouwen die op zoek zijn naar een duurzaam, onderhoudsvriendelijk en stijlvol terras.
 • Wat kost het om composiet voor terrasafwerking te gebruiken?
  De kosten voor het gebruik van composiet terrasafwerking zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het terras, het gewenste patroon en de afwerking. Over het algemeen kan het gebruik van composiet duurder zijn in vergelijking met sommige houtsoorten, maar de lagere onderhoudskosten op de lange termijn kunnen opwegen tegen de initiële investering. Het is dus raadzaam om een offerte aan te vragen bij een professionele leverancier om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen voor uw specifieke project. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een offerte aan te vragen voor uw composiet terrasafwerking.
 • Wat is de levensduur van composiet voor terrasafwerking?
  Composiet terrasafwerkingen hebben een langere levensduur dan traditionele houten terrassen. Door het gebruik van duurzame materialen zijn ze bestand tegen schimmel, insecten, splijten en verrotting, waardoor ze langer meegaan. Over het algemeen gaat een composiet terrasafwerking tussen de 25 en 30 jaar mee, afhankelijk van factoren zoals het klimaat en de mate van blootstelling aan de zon. Het is belangrijk om te weten dat de levensduur van een composiet terrasafwerking kan variëren, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en het onderhoud. Regelmatig onderhoud kan helpen om de levensduur van uw composiet terras te verlengen en ervoor te zorgen dat het er jarenlang als nieuw uitziet.
bottom of page