top of page

Legpatronen

ontdek de mogelijkheden voor uw vloer

Parketvloeren bieden een veelzijdigheid aan legpatronen die invloed hebben op de uitstraling en sfeer van uw interieur. Dit artikel geeft enkele voorbeelden van populaire legpatronen, zodat u de perfecte vloer voor uw woning kunt creëren.


Rechte planken (parallel): 

Dit is het meest voorkomende legpatroon voor parketvloeren. De planken liggen naast elkaar, meestal in de lengte van de kamer. Dit patroon zorgt voor een klassieke en tijdloze uitstraling en geeft een ruimtelijk gevoel.


Visgraat:

Het visgraatpatroon is een traditioneel en elegant patroon waarbij de planken in een hoek van 90 graden tegen elkaar worden geplaatst. Dit creëert een V-vormige herhalende structuur die doet denken aan de graten van een vis. Visgraatparket voegt karakter en dynamiek toe aan uw interieur.


Hongaarse punt:

Dit patroon lijkt op het visgraatpatroon, maar de planken worden onder een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar geplaatst, waardoor een meer lineair en strak effect ontstaat. De Hongaarse punt is een verfijnd patroon dat geschikt is voor zowel klassieke als moderne interieurs.


Blokpatroon (dambord):

Bij het blokpatroon worden vierkante of rechthoekige planken in een dambord- of baksteenpatroon gelegd. Dit patroon kan variëren van eenvoudig tot complex, afhankelijk van de grootte en oriëntatie van de blokken. Een blokpatroon geeft een speels en uniek effect aan uw vloer.
Deze legpatronen zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden binnen parketvloeren. Door te experimenteren met verschillende patronen kunt u een unieke en persoonlijke touch toevoegen aan uw interieur.

bottom of page