top of page

Massieve parket

Ontdek de schoonheid en duurzaamheid van massieve parketvloeren.

Een massieve parketvloer is een goede keuze als u op zoek bent naar een stijlvolle, duurzame en tijdloze vloer. In dit artikel lees je wat een massieve parketvloer is, wat de 

voor- en nadelen zijn en of het aan te raden is voor jouw renovatie of nieuwbouwproject.


Wat is massief?

Een massieve parketvloer is een houten vloer die uit één stuk massief hout is opgebouwd. 

Dit betekent dat elke individuele plank uit één stuk hout is vervaardigd. Massieve parketvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen.


De dikte van het hout varieert meestal tussen minimum 15 tot maximum 22 millimeter, wat zorgt voor een lange levensduur en een hoge duurzaamheid.


De Voordelen:

Voordelen van massieve parketvloeren zijn onder andere de duurzaamheid, natuurlijke schoonheid en het feit dat ze meerdere keren geschuurd en afgewerkt kunnen worden. Hierdoor blijft de vloer er decennialang goed uitzien en kan hij generaties mee gaan.


De Nadelen:

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan massieve parketvloeren. Ze zijn gevoeliger voor temperatuurschommelingen en vocht, waardoor ze kunnen krimpen of uitzetten. 

Bij een nieuwbouwproject of renovatie waarbij vloerverwarming zal gebruikt worden is het afgeraden om een massieve vloer te plaatsen.

Daarnaast zijn ze over het algemeen ook duurder dan samengestelde parketvloeren.


Alternatieven

Samengestelde parketvloeren zijn een alternatief om te overwegen. Ze bestaan uit een toplaag van echt hout op een onderlaag van multiplex of HDF. Dit maakt ze stabieler en minder gevoelig voor schommelingen in temperatuur en vochtigheid, terwijl ze nog steeds de uitstraling van echt hout bieden.
Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een massieve parketvloer of een samengestelde parketvloer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

bottom of page